Начало За нас Творчески екип Концертни изяви Актуално и предстоящо Репертоар и видео Галерия Контакти
Концертни изяви
Концертни изяви
Академичен танцов театър участва в Концерт-спектакъл "Първи в космоса" - 5.04.2011

Варненският свободен университет, заедно с Фонд "Русский мир", отбеляза 50 годишнината от епохалния космически полет на Юрий Гагарин. С тази проява се постави началото на поредица от академични прояви, посветени на 20 годишнината на университета.

Концерт-спектакъла "Първи в космоса" се състоя във Фестивалния и конгресен център на Варна - 5 - ти април 2011 год. Майсторски режисираните от проф. Петър Ангелов изпълнения в програмата и вплетените тематично историческите кадри, предизвикаха сантиментални чувства в публика, сълзи в очите на много от хората и бурни аплодисменти след всяко изпълнение.

Гости на събитието бяха кметът на Варна Кирил Йорданов, г-н Николай Няголов, зам.-областен управител на област с административен център Варна, Генералният консул на Русия във Варна Н.П. Юрий Соловьов, д.п.н. Алексей Громико, зам. директор на Института за Европа при Руската академия на науките и директор на Европейски програми на фонд "Руский мир", г-н Яни Янев, председател на Настоятелството на ВСУ, както и летец-космонавтът полковник Красимир Стоянов.
2013 © Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" - Академичен танцов тетър. Всички права запазени.
2013 © Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" - Академичен танцов тетър. Всички права запазени.