Начало За нас Творчески екип Концертни изяви Актуално и предстоящо Репертоар и видео Галерия Контакти
Концертни изяви
Концертни изяви
Юбилеен танцов спектакъл "60 години Нина Козина"

На 24 август 2011 год. Летен театър – Варна събра приятели и ценители на творчеството на Нина Козина. Поводът бе нейния 60 годишен юбилей.

Прекрасните артисти от балет "Арт Денс" изнесоха великолепен спектакъл. Хореографията и режисурата бе дело на даровитата Нина Козина, която за пореден път демонстрира майсторство в областта на съвременната хореография.

Грандиозният спектакъл бе изграден от две части.

В първата част "Човешки изкушения" зрителите имаха възможност да видят една уникална интерпретация на "Фауст" на Гьоте. Този шедьовър в своето творчество Нина Козина определя, като: "Моята мисъл за живота". Втората част "Кабаре" представи събраният 40 годишен творчески опит на Нина Козина: "...зрялост, мъдрост и забавление".

Проф. Петър Ангелов ръководител катедра "Изкуства" и водеща творческа личност в специалност "Хореография" към ВСУ "Черноризец Храбър", където Нина Козина е преподавател в профил "Съвременен танцов театър" даде следната оценка за спектакъла: "За първи път се прави подобен спектакъл в който така умело и прецизно се съчетават различни танцови техники. Човек може да се наслаждава на изключителното професионално танцово и актьорско майсторство на солистите, наши бивши студенти. Радвам се, че те продължават да се развиват в областта на съвременната хореография под педантичното ръководство на Нина Козина. Тя е изключителен творец, отдал живота си на това изкуство, постигнатите върхове в нейното творчество я утвърждават като хореограф и педагог в този жанр и ще продължат във времето. Радвам се, че Нина Козина е наш колега преподавател в специалност "Хореография" и отдава сили за утвърждаването на профил "Съвременен танцов театър" в който тя е водещ преподавател."
2013 © Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" - Академичен танцов тетър. Всички права запазени.
2013 © Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" - Академичен танцов тетър. Всички права запазени.